home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
A Vizura címvédése
Tóth Tibor
2015.05.06.
LXX. évf. 18. szám
A Vizura címvédése

A Vizura röplabdázónői nagy csatában 3 : 2-re győzték le Szabadkán a Spartacust a bajnoki döntő negyedik mérkőzésén, és ezzel a fővárosi együttes megvédte bajnoki címét.

A játszmák többsége kiélezett párharcot hozott, csak a harmadik játszma volt kivétel, melyet nyolc ponttal megnyert a szabadkai csapat. A mindent eldöntő ötödik játszmában vert helyzetből támadtak fel a Kék Galambok, behozták a vendégek négypontos előnyét, ám a belgrádi sánc zsinórban háromszor megállította a hazai támadásokat, és ezzel a Vizura a második bajnoki címét ünnepelhette. A bajnok belgrádiak legjobbja a 17 pontos Bianka Buša volt, a kék-fehérek soraiból pedig a 24 pontos Marta Drpa. A Spartacus a második helyével jogot szerzett a CEV-kupában való részvételre, míg a Vizura a Bajnokok Ligájában próbálhat szerencsét.

Szabadka: NIS Spartacus–Vizura 2 : 3 (30 : 28, 23 : 25, 25 : 17, 22 : 25, 14 : 16)

Sétaerdei sportcsarnok, 1000 néző, vezette: Gradinski, Rogić (Belgrád).

NIS Spartacus: Cvetićanin 14, Drpa 24, Sredić 16, Antanasijević 3, Medić 10, Oluić 19, D. Matić (libero), T. Matić, Vukoja, Rajlić, Vučković, Živanović. Vezetőedző: Slobodan Galešev.

Vizura: Lozo 13, Savić 9, Aleksić 13, Ranković 13, Buša 17, Mirković 3, Stepanović (libero), Dimić, Kocić 7, Lazović, Martinović, Ćirović. Vezetőedző: Željko Tanasković.


Bianka Bušának, a Vizura csapatkapitányának Zoran Olajić, a Szuperligás Röplabdaklubok Egyesülete elnökségének tagja adta át a bajnoki serleget


A bajnoknak járó 1 millió 200 ezer dinárra szóló csekket Slobodan Milošević, a Szerbiai Röplabda-szövetség főtitkára adta át Bušának, a bajnokcsapat csapatkapitányának


Zoran Radojičić, a Vizura elnöke és Jelena Reljin, az SZRE titkára adta át az ezüstérmeket a Spartacus tagjainak


Tatjana Matić, a Spartacus csapatkapitánya Čedomir Nedeljković versenyfelelőstől vette át a döntősnek járó trófeát


Željko Tanasković, a Vizura vezetőedzője és Mester Gyula


Mester Gyula, olimpiai bajnok röplabdázó, a Spartacus Sportegyesület elnöke és Slobodan Milošević, a Szerbiai Röplabda-szövetség főtitkára adták át a Vizura  játékosainak az aranyérmet (Fotók: Szerbiai Röplabda-szövetség)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..