home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
A Vajdasági Vágta programja
2015.05.21.
LXX. évf. 20. szám
A Vajdasági Vágta programja

A 3. Vajdasági Vágtára május 23-án, szombaton kerül sor Zobnaticán. A műsor gerince a Vajdasági Vágta, melyre huszonnégyen jelentkeztek be. Sor kerül a Nemzetközi Vágtára is, melynek nyertese Budapesten, a Hősök terén szeptemberben megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán képviseli Szerbiát. Újdonság, hogy Vajdaságban az idén a 10—16 éves lovasoknak kishuszárvágtát is szerveznek. A műsor:

A program és a részvevők listája után olvassa el legfrissebb információinkat is.



Ők vesznek részt a Vajdasági Vágtán:


Keresse fel a Vajdasági Vágta Facebook-oldalát is!: https://www.facebook.com/VajdasagiVagta


FRISS INFORMÁCIÓK!

Május 22-én, pénteken megérkeztek a versenyzők, véglegesítették a résztvevők névsorát, megejtették a sorsolást, és... bíznak abban, hogy az időjárás szombat délre megjavul.
Pál Károlynak, a szervezőbizottág tagjának Facebook-bejegyzése:
Péntek délután, 2015. május 22-én, időnként szemerkélő esőben, összegyűltek Zobnaticán a III. Vajdasági Vágta résztvevői.
A budapesti Nemzeti Vágta képviselői, Bendes Csaba nevezési igazgató vezetésével, valamint a területileg illetékes állatorvosok megvizsgálták a III. Vajdasági Vágtára benevezett lovak dokumentumait és egészségi állapotát. A vizsgálat eredményeként kiderült, hogy a 24 lóból 3 ló nem indulhat a holnapi versenyen, mivel kettő öt évesnél fiatalabbnak bizonyult (Csantavérről Majoros Ferenc Melir lova, és Királyhalom képviseletében Kósa Sándor Herceg nevű lova), majd pedig ezt követően Muzslya színeiben nevezett Hevér Szabolcs Havasi gyopár nevű lovával elállt a Vágtán való részvételtől. További négy ló részvételéről, főleg patkóproblémák miatt, szombat reggel hoznak végleges döntést az illetékesek. Ezek a lovak a következők: Bácsfeketehegy színeibe Davidovity Deján Ultra Jet nevű lova, Ada képviseletében Gyarmat István Amerikanac nevű lova, Magyarkanizsa színeiben Dobó Roland Csillag nevű lova és Óbecse képviseletében Papp Géza Linda nevű lova.
Az ellenőrzés után megtörtént a versenyszabályok, és más hasznos tudnivalók ismertetése és a négy előfutam résztvevőinek sorsolása.
A sorsolás eredménye a következő:
1. előfutam: Magyarkanizsa, Óbecse, Péterréve, Ada, Oromhegyes és Orom,
2. előfutam: Pacsér, Hertelendyfalva, Kishegyes, Tornyos és Szaján,
3. előfutam: Csóka, Zobnatica, Topolya, Zenta, és Mohol,
4. Előfutam: Adorján, Hódegyháza, Bácskossuthfalva, Bácsfeketehegy és Szabadka.
Minden előfutamból az első helyezett jut be a III. vajdasági Vágta döntőjébe, és a döntő futam három leggyorsabb lova és lovasa fog eljutni 2015. szeptember 18-20. között Budapestre a Nemzeti Vágta döntő rendezvényére.
A Kishuszárvágtára négy versenyző nevezett be, de a Dáma nevű póni, dokumentumok hiányában nem vehet részt a megmérettetésen. A sorsolás eredményekén a Kishuszárok a következő sorrendben állhatnak szombaton késő délután a startvonalhoz: 1. Bauer Judit Szikra nevű pónijával Topolya képviseletében, 2. ifj. Gyarmat István Seriff nevű pónijával Ada képviseletében, végezetül pedig 3. Torma Balázs Anna nevű pónijával Mohol színeiben. A Kishuszár vágtáról a leggyorsabb versenyző jut el Budapestre a Nemzet Vágta Kishuszár futamára.
Szombat reggel a négy ló utólagos ellenőrzése után pályabejárás, majd pedig déli 12 órakor, reményeink szerint napsütéses időben, kezdetét veszi a III. Vajdasági vágta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..