home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
A Toyota Yaris új arca és új motorja
Berta Attila
2017.09.22.
LXXII. évf. 37. szám
A Toyota Yaris új arca és új motorja

A Toyota Yaris új biztonsági és multimediális berendezései követik a jelenlegi technológiát, a hibrid verzió szebben vezethető, az újdonság pedig a 1,5 literes, 112 lőerős szívómotor

A Toyota elég sokat fektetett az új városi autóba, viszont többről van szó, mint új formatervről. Az új biztonsági és multimediális berendezések követik a jelenlegi technológiát, a hibrid verzió szebben vezethető, az újdonság pedig a 1,5 literes, 112 lőerős szívómotor. Nagy befektetés volt, viszont nem lényegtelen a végső cél sem. A Toyota mérnöki csapata mintegy 900 változtatást hajtott végre, hogy a jelenlegi modell piacképes maradjon az új megjelenéséig, melyet 2019-re ígértek. A Yaris külsőleg markánsabb lett, a hátsó része klasszikusabb.

A beltérben is sok változás van. A borítás tapintása kellemesebb, a vezérpult új színei és a műszerek teljessége is maradandó élményt nyújt. A kormány is jobban fekszik a kézben. Az egyik legfontosabb újdonság a Safety Sense rendszer, mely figyelmeztet az ütközésveszélyre, és automatikusan fékez. Persze, lehetőség van összekapcsolni a multimediális rendszert az okostelefonokkal. A navigáció tartalmazza a Google Street View nézetet is. Ami egy kicsit sántít, hogy a nagyobb fordulatnál a hangszigetelés továbbra sem a legjobb.

Érdekes viszont egy technológiai részlet. A megbízható és takarékos háromhengeres 1.0 (69 LE) szívómotor, valamint a négyhengeres, 1,4 literes (90 LE) dízelmotoron semmi változás nincs. A lengéscsillapítókat a kényelemre állították be, a kormány precízebb lett, az automata CVT-váltó és a gáz reakciós ideje gyorsabb, így a 100 lóerős hibrid Yaris valamivel jobb vezethetőséget nyújt. A takarékosság persze továbbra is elsődleges szempont. A városi fogyasztás 4 liter, ami megmagyarázza, hogy a hibrid autók európai piacán miért van a Yarisnak 42%-os részesedése. Az újonnan kifejlesztett, 1,5 literes szívómotor (122 LE), mely az eddigi 1,3 literes modellt (99 LE) váltotta, egyenletesebb húzást tesz lehetővé minden vezetési módban (gyorsulás 100 km/h-ra 11 másodperc alatt, végsebesség 175 km/h). Mindehhez pedig egy kiváló hatfokozatú váltó is társul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..