home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Tisza mente legjobb helyesírói
(Tha)
2017.03.08.
LXXII. évf. 10. szám
A Tisza mente legjobb helyesírói

A zentai Emlékiskolában megtartották a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Tisza menti körzeti vetélkedőjét.

Az eseményen több mint 40 felsős általános iskolás diák mérte össze felkészültségét és tudását. A tanulók Zenta, Ada, Magyarkanizsa és Topolya községből érkeztek a megmérettetésre, amely tollbamondásból és a feladatlapok kitöltéséből állt – mondta el Kormányos Katona Gyöngyi magyar nyelv és irodalom szakos tanár. 

Az összesített pontszámai alapján a tizenkét legeredményesebb versenyző utazik április elején Újvidékre, hogy részt vegyen a helyesírási verseny tartományi döntőjén: Csízik Boglárka, Horváth Ervin, Nagy Gergő, Gere Katakin, Terhes Virág (Emlékiskola, Zenta, felkészítő: Kormányos K. Gyöngyi), Szűcs Lídia, Lázár Anna, Árok Anna, Nyilas Emese (Jovan Jovanović Zmaj Á.I., Magyarkanizsa, felkészítő: Simonyi Gyöngyi), Vass Rebeka, Preradov Lara, Szénási Dávid (November 11. Általános Iskola, Zenta, felkészítő: Sok Kornélia).

A XX. Jubileumi Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét május 20-án rendezik meg Budapesten a Magyar Nyelvtudományi Társaság szervezésében az ELTE Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézetének, valamint a Szakmódszertani Központnak, továbbá a hazai és a külhoni pedagógiai szolgáltatóknak, valamint a regionális versenyszervezők szakmai támogatásával az 5-8. évfolyamos magyarországi és határon túli diákok számára.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..