home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Táncház Napja a Nagy Almában
Csermák Zoltán
2018.05.04.
LXXIII. évf. 17. szám
A Táncház Napja a Nagy Almában

A New York-i magyarság is készül a Táncház Napjának méltó megünneplésére. A Magyar Ház színvonalas programmal várja az érdeklődőket a jeles eseményre.

A Táncház Napját, a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület kezdeményezését, idén hetedik alkalommal rendezik meg.  A tradicionálisan, május 6-ához legközelebb eső szombati ünnepre a diaszpórában élő magyarság is készül.

Az észak-amerikai honfitársaink immár hagyományként ünneplik idén is a Táncház Napját. A különleges eseményt a New York-i Magyar Ház igazgatója, Nagy Ildikó, és a helybeli Délibáb néptánccsoport szervezi. A tánc ünnepére a magyar néptánc és népzene amerikai rajongói nemcsak New York környékéről, de a környező államokból is, Washingtonból, Columbia Kerületből, Massachusetts-ből valamint New Jersey-ből érkeznek. Az utóbbi államban működik a húszéves múltra visszatekintő Csűrdöngölő Együttes. A programsorozat este hat órakor kalotaszegi csődülettel („flash mob") kezdődik a Metropolitan Múzeum előtti téren, majd éjfélig tartó táncházzal folytatódik a New York-i Magyar Házban. Talán nem véletlen, hogy a tehetséges gyerekek tánccal, zenével, énekkel, csujogatással kezdik az összeállítást, és ezután csatlakoznak hozzájuk a felnőttek. „Izgatottan várjuk a hétvégi találkozást zenész és táncos ismerőseinkkel, valamint a néptánc és élő népzene várható élményével is – jelzi a kiváló hangulatot Balázsi Gábor professzor, szervező, aki nemzeti azonosságunkat kifejezve Berecz Andrást is idézi: – Ha vagyunk – legyünk!".

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..