home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A Rudimental és James Arthur új, közös daláról
Zvekán Péter
2017.10.12.
LXXII. évf. 40. szám
A Rudimental és James Arthur új, közös daláról

Legtöbbször az autóban hallgatok rádiót, nálam is sokakhoz hasonlóan mind a hat gombra egy-egy állomás van beállítva.

Így amikor az egyik adón nem olyan szám szól, amely megfelel az ízlésemnek, akkor rögtön egy másik adón találom magam. Feltűnt azonban egy dal, melyet nagyon gyorsan kezdett el szinte az összes rádió játszani, s mivel a hangzása kiváló volt, elő kellett kapnom a telefonomat. Azért, mert én is leöltöttem a Shazam nevű programot, mely bármilyen dalt felismer. Rákerestem, és néhány másodperc után már jött is a megfejtés. Ez volt a Rudimental és James Arthur közös munkájából született Sun Comes Up.

 


Ilyenkor elkezd furdalni a kíváncsiság, hogy ez eddig miért maradt ki nekem, ezért utánanéztem. Kiderült, hogy egy még ropogósan friss szerzeményről van szó, mely bár már az idén, június 30-án látott napvilágot single-ként, a videóklip csak szeptember 12-én került fel a világhálóra, így igazából innen lehet számolni az igazi kiadást. No de, kik is ezek az előadók?

A Rudimental 2011 óta létezik, ekkor jelent meg az első száma is, mely a Deep in the Valley címet kapta, azóta pedig olyan dalokért felelős, mint az immár legendának számító Ed Sheerannal közösen elkészített Bloodstream (melynek klipjében egyébként a főszerepet Ray Liotta játssza), a Lay It All On Me vagy a John Newmannel közösen létrehozott Not Giving In.

 

 

James Arthur karrierje viszont sokkal izgalmasabb. A srác 2012-ben próbált szerencsét a brit X-Factorban. Egy kicsit fura volt az első benyomás, mert eléggé „huligános” kinézettel állt a zsűri elé. Az ember ilyenkor mindig tele van előítéletekkel, melyek szerencsésebb esetben rögtön elszállnak, amikor a versenyző elkezd énekelni. Nos, James egy olyan erős produkcióval indított, hogy nem is volt kérdés, tovább kell jutnia. A verseny döntőjében pedig megtörtént a csoda. Ott ugyanis Shontelle egyik nagy slágerét adta elő, melynek címe Impossible. James előadásában akkorát ütött a dal, hogy a fiú ezzel megnyerte a versenyt, majd a szám kislemezként is megjelent az ő változatában. Ez pedig megint csak annyira sikeres lett, hogy sokan már nem is tudják, ez a szerzemény eredetileg kié is.

Visszatérve az új dalhoz, a Sun Comes Up a Rudimental harmadik lemezének az előhírnöke. A szerzemény arra a folyamatra utal, amelyen a zenészeknek magánemberként és együttesként is át kellett esniük ahhoz, hogy eljussanak oda, ahol most tartanak. Az új szám egy új korszak kezdete is. Mivel másfél évig nem jelentettek meg semmit, volt idejük elgondolkozni azon, hogy milyenek is szeretnének lenni a jövőben. „A következő anyagunk határozottan új szintre emeli a zenénket. Az elmúlt években bejártuk a világot, viszont az új lemezünkkel, úgy érezzük, hazatértünk. Alig várjuk, hogy meghallgathassátok!” — nyilatkozták a srácok.


Nyitókép: Akvariumklub.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..