home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A Fidesz háromszor nyert a magyarországi választásokon
Talpai Lóránt
2014.12.31.
LXIX. évf. 53. szám
A Fidesz háromszor nyert a magyarországi választásokon

Ha jellemezni kellene a 2014. esztendőt, mindenképpen a politikai megmérettetéseket emelném ki, hiszen ez valójában a választások éve volt. Választásokat tartottak Szerbiában, Magyarországon, az Európai Unió összes tagországában és a világ számos más pontján. Ráadásul ezt jó néhány helyen különféle népszavazások is tarkították.

A tavasszal a Fidesz—KDNP elsöprő győzelmet aratott a magyarországi országgyűlési választáson. Csaknem 61%-os részvételi aránnyal a szavazatok mintegy 44%-át szerezte meg, a baloldali kormányváltók szövetsége csaknem 26, a Jobbik 21, a Lehet Más a Politika pedig több mint 5%-ot szerzett. A választási sikernek köszönhetően a Fidesz másodszor kormányozhat kétharmados többséggel, ami Európában és a világon is ritkaságnak számít. A magyar kormánykoalíció pártjai azonban nemcsak az országgyűlési választási sikernek örülhettek, hanem az európai uniós, illetve az önkormányzati voksolás eredményének is, az utóbbi kettőt is meggyőző fölénnyel nyerték ugyanis. Az önkormányzati választáson egyébként — az idén első ízben — a győztes polgármesterek és a helyhatósági képviselők négy- helyett ötéves mandátumot nyertek. A legfontosabb pozícióért, a Budapest főpolgármesteri tisztségéért folytatott küzdelmet ezúttal is Tarlós István, a Fidesz jelöltje nyerte meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..