home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
A BMW i3 most i3s lett
Berta Attila
2017.11.15.
LXXII. évf. 45. szám
A BMW i3 most i3s lett

Az újratervezett BMW i3 egy sportverzió formájában erősítést kapott: ez az i3s modell. A motorja már-már a szuperautók kategóriájába röpíti

A BMW i3 emellett arra is bizonyíték, hogy milyen messzire jutottunk az elektromos autók mindennapos használatának területén. A bemutatójára még 2014-ben került sor, és azóta hatalmas népszerűségre tett szert — elsősorban a szokatlan és attraktív külsője, valamint a praktikus és kompakt méretei miatt.

Norvégiában annyira népszerű, hogy az eladott autók számát illetően a harmadik helyen áll, ráadásul összesített kimutatásban, azaz nem csak az elektromos autók kategóriájában. És mivel egyenrangú lett a többi autóval, rá is érvényes a jól bevált recept, mely szerint háromévente újratervezik. Az újítások nem jelentősek, most elsősorban a lökhárítók változtak meg. Az első ködlámpákat kapott, a beltérben pedig a színeknek egy egészen új kombinációja jelent meg.

Mint már említettük, az i3s egy megerősített változat. A standard 170 helyett most 186 lóerő hajtja az autót, mely az új sportfelfüggesztésnek köszönhetően 12,7 mm-rel alacsonyabb lett. Az új alufelnik az eddigi 19 helyett 20-asak, valamivel szélesebb gumikkal. Az erőforrás megerősítése a tulajdonságokra is hatott: az i3s immár csaknem 1 másodperccel előbb éri el a 100 km/h-s sebességet (az eddigi 7,7 helyett 6,9 másodperc alatt). A végsebesség is 10 km/h-val növekedett, 150 helyett most 160 km/h, és mint az előző verzióban, itt is elektronikusan van korlátozva. Ez a jármű gyorsabban éri el a 60 km/h-t, mint egy-két szuperautó. Autonómiája változatlan maradt, ami annyit tesz, hogy a hűtés vagy a fűtés igénybevétele nélkül nagyjából 230, a legrosszabb esetben pedig 180 km-t lehet vele egy töltéssel lehajtani.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..