home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
A 18. országos csapatbajnoki cím
Tóth Tibor
2016.11.14.
LXXI. évf. 45. szám
A 18. országos csapatbajnoki cím

A Spartacus súlyemelői zsinórban a 12., összességében pedig a 18. országos csapatbajnoki címüket szerezték meg.

A felnőtt-országoscsapatbajnokság harmadik, Szabadkán megtartott tornáján a Rozsnyik Ervin, Bellér Roland, Árokszállási Ervin, Kajdocsi Tivadar, Nagy Csaba, Kajdocsi Tamás alkotta Spartacus 1950 pontot szerezve végzett az 1. helyen, az 1566 pontos belgrádi Banjica és az 1294 pontos bácsi Hercules előtt. Összesítettben a Spartacus 5558 Sinclair-ponttal nyerte meg az országos csapatbajnokságot, a 4640 pontos Banjica és a 3886 pontos Hercules előtt. Kajdocsi Tamás szakításban 172, lökésben pedig 217 kilóval ért el új országos csúcsot a +105 kilogrammosok között a 20 és a 23 éven aluliak mezőnyében, Rozsnyik pedig a 85 kg-os kategóriában, szakításban 168 kilogrammot emelt, ami szintén új országos csúcs a 23 éven aluliak között. A kilenc versenyző részvételével megtartott Gála Kupán Kajdocsi Tamás szerezte meg az 1. helyet 389 kg-os összteljesítménnyel, 394 ponttal, a 2. helyen a niši Nenad Kužić végzett 391, a 3.-on pedig Rozsnyik Ervin 374 ponttal.


A verseny részvevői, középen az országos bajnok szabadkai Spartacus

— Nehéz verseny áll mögöttünk, készültünk rá, mivel ez egyúttal csapatbajnokság is volt, de elég nagy küzdelem alakult ki az 1. helyért a Gála Kupán is. Úgy gondolom, hogy rajtam kívül még a 2. helyen végzett Nenad Kužić is nagyon jó eredményt ért el, nagy harcot vívtunk a győzelemért. Ezen a versenyen jól látszott, hogy min kell még javítani a decemberi, izraeli korosztályos Európa-bajnokság előtt. Ahogy észrevettem, a lökés még egy kicsit nehézkesebb, úgyhogy az elkövetkező időszakban erre helyezzük a hangsúlyt. Mezőnytől függ, hogy lesz-e érem az Eb-n, ki lesz ott, milyen formában érkeznek a riválisok. Magammal szemben az országos csúcsok megdöntése a legfontosabb követelmény, de megpróbáljuk a maximumot nyújtani, meglátjuk, mire lesz elég — mondta Kajdocsi Tamás.


A Gála Kupa dobogósai

A verseny után Lajčo Zelić emlékplakettet vehetett át több évtizedes bírói tevékenysége elismeréséül Rita Špajzertől, a Szerbiai Súlyemelő-szövetség főtitkárától. A Spartacus tagjai hazai versenyen az idén már indulnak, Kajdocsi Tamás, Kajdocsi Tivadar és Rozsnyik Ervin pedig készül a december elején, Izraelben megrendezendő korosztályos Európa-bajnokságra.


Kattintson az alábbi képre, és olvassa el a szerző adatlapját is:
Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..