home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
577 millió dinárral növelték a költségvetést
Tóth Imre
2015.08.03.
LXX. évf. 30. szám
577 millió dinárral növelték a költségvetést

Szabadka város költségvetése 6,1 milliárd dinár, vagyis 577 millió dinárral, azaz 10,43%-kal több a korábban tervezettnél.

— Már május óta nagy nyomást gyakoroltak ránk, hogy módosítsuk a költségvetést, mert mindenki szeretne pénzhez jutni, de a bevételek ezt nem teszik lehetővé — mondta Maglai Jenő polgármester. Az újraelosztásba beépítették a tartományi és a köztársasági költségvetésből kapott eszközöket is. A módosítás indoklásában a többi közt katonai ingatlanok felvásárlása, a Népszínház építése és felújítása, a Népkör épületének felújítása, valamint az egészségügyi ellátás, a kultúra támogatása, az állatkert oroszlánházának felújítása és az óvodai oktatás támogatása is szerepel. Mivel a köztájékoztatási törvény módosításával meghosszabbították a közalapítású médiumok privatizációjának határidejét, eszközöket irányoztak elő a Szabadkai Rádió további finanszírozására, megközelítőleg 14 millió dinár összegben. A költségvetés módosítását 41 igennel, 8 nemmel és 1 tartózkodással fogadták el.

A személyeskedésektől sem mentes ülésen a tanácsnokok összesen 40 napirendi pontról döntöttek.

A Városi Vagyonjogi Ügyészség 2014. évi munkájáról szóló beszámolóban elhangzott: a Vagyonjogi Ügyészségnek tavaly 1633 ügye volt, közülük 821-et a korábbi időszakból hozott át, és 838 ügyet zárt le. A Vagyonjogi Ügyészség 2014-ben 669 bírósági, illetve közigazgatási tárgyaláson vett részt.

A városi képviselő-testület ülésén rent hoztak a közcsatorna-hálózatról, valamint a házi- és az egzotikus állatok tartásának, védelmének feltételeiről szóló rendelet módosításáról, illetve kiegészítéséről.

A vkt megvitatta a közvállalatok pénzügyi beszámolóit, és határozatot hozott a nyereség elosztásáról, illetve a veszteség fedezéséről. Két közvállalatban, a Gázművekben és a Városépítési Igazgatóságban új munkahelyek is nyílnak.

Több önkormányzati testület tagjának felmentéséről és kinevezéséről is döntöttek az ülésen.

A Vöröskereszt szabadkai szervezetének titkára tagja a rendkívüli helyzeteket kezelő városi törzskarnak is. Mivel a Vöröskereszt szabadkai szervezetének titkárává nemrégen dr. Siniša Trajkovićot választották meg, ő került a válságtörzsben Pecze Mihály korábbi titkár helyére. A palicsi Park Idegenforgalmi Területfejlesztési Kft. igazgatójának kinevezésére megalakított pályázati bizottságba elnöknek Kern Csabát, tagnak pedig Nenad Kozomorát választották meg. A telekügyi bizottság elnökének Berkes Zoltánt nevezték ki Kovács Zoltán helyére. Mivel Jasmina Stevanović június elején benyújtotta lemondását a tájékoztatási bizottsági tagságáról, helyére Đurđica Tepavacot választották meg. Utolsó napirendi pontként az Ivan Sarić Műszaki Iskola iskolaszéke tagjainak felmentéséről és kinevezéséről hoztak döntést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..