home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
'56-os emlékműsor Muzslyán
Borbély Tivadar
2016.10.23.
LXXI. évf. 42. szám
'56-os emlékműsor Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor MME és a VMSZ muzslyai helyi tagozatának szervezésében október 22-én emlékeztek meg az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára Muzslyán.

A megemlékezés a Szűz Mária Szent neve templomban egy alkalmi szentmise celebrálásával vette kezdetét, mely után az emlékező közösség kivonult a templom melletti 2014-ben felállított 56-os emléktáblához, ahol Bicók Tímea  Antóni Sándor: 1956 Emlékezzünk című verséből idézett néhány sort:
 
Emlékezzünk, hisz van mire emlékeznünk.
Sok ezer honfitársunkra, kiket elvesztettünk.
Forradalom volt, azt elmondhatjuk ma már.
Közös sírjuk fölött egy kopjafa áll.
Emlékezzünk rájuk, a bátor ifjakra,
Kik életüket adták a Magyar forradalomban…
 
Az idézet után a jelenlevők az emléktáblánál elhelyezték a kegyelet virágait. Koszorút helyezett el Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a Magyar Nemzeti Tanács, Muzslya helyi közösségének tanácsa, a VMSZ helyi szervezete és a Muzslai Petőfi Sándor MME. A művelődési egyesület nagytermében megrendezett ‘56, Te csillag elnevezésű emlékműsor elején mgr. Hallai Zoltán helytörténész az októberi forradalom és szabadságharc történelmi hátterét ecsetelte, mely után az alkalmi műsorban felléptek a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa és citerazenekara (a Himnusz és a Szózat eléneklésével), valamint Molnár Lábadi Csilla, Mészáros Emese, Muhi Dániel, Kenderesi Róbert és Csanádi Árpád. A megemlékezést a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.
 
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..