home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
1956-ra emlékeztek Szabadkán
Fehér Márta
2017.10.23.
LXXII. évf. 42. szám
1956-ra emlékeztek Szabadkán

Budapest, vérfürdőváros címmel rendezte meg hagyományos október 23-i megemlékezését a Vajdasági Magyar Szövetség.

Az 1956-os forradalom kitörésének évfordulóján a szabadkai Jadran színpadon Magyarország képviseletében Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökségének parlamenti államtitkára mondott beszédet. Úgy fogalmazott, '56 a remény diadala volt. A migránsválságról szólva hangsúlyozta, „Európa olyan kihívással néz most farkasszemet, amely mindannyiunk életét megváltoztathatja”. A veszély óriási, de legyőzhető, ehhez viszont a magyarság összefogására van szükség – tette hozzá.

Pásztor István, a VMSZ elnöke beszédében kiemelte, 1956 különleges pillanata a remény szabadságát és a szabadság reményét adta meg a magyaroknak, ideológiai meggyőződéstől függetlenül. 1956-ot a legjobban úgy érthetjük meg, ha „megértjük azt, hogy értékrendbeli, ideológiai meggyőződéstől függetlenül vannak kérdések, amelyekben csakis egymásra számíthatunk”. Véleménye szerint ezek közé tartozik a szélsőséges politika elutasítása, a nemzeti önrendelkezés és szuverenitás.

A folytatásban ünnepi műsort láthatott a közönség.
 


Videó: Fehér Márta

 


Fotó: Szabó Attila

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..