home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
177 éve alapították a Szabadkai Közkórházat
Kartali Róbert
2018.10.01.
LXXIII. évf. 39. szám
177 éve alapították a Szabadkai Közkórházat

25 millió euróból tervezik felújítani Szerbia egyik legrégebbi egészségügyi intézményét, többek között a legnagyobb és egyben legmeghatározóbb épületét is, melyet 1971-ben adták át rendeltetésének. Az 1841-ben alapított Szabadkai Közkórház fennállásának 177. évfordulójára szervezett ünnepségen jelentették be a hírt.


A szerző felvételei

Az előző időszak beruházásairól beszélt és az alkalmazottak szakszerű, odaadó munkáját dicsérte dr. Slobodan Puškar, a Szabadkai Közkórház igazgatója az ünnepségen, mielőtt bejelentette volna, hogy folyamatban van a kórház teljes körű felújítására vonatkozó tervdokumentáció kidolgozása. Ezt a 26 millió dináros kiadást az önkormányzat és a tartomány vállalta magára. A tervek kidolgozását követően a teljes felújítás az előzetes számítások szerint mintegy 25 millió euróba kerülne. A felújítást 36 ezer négyzetméterre tervezik, továbbá az intézményhez tartozó hat hektáros udvart is rendbe teszik.

Puškar az eddigi fejlesztések kapcsán arról számolt be, hogy az előző években a korszerű egészségügyi ellátáshoz szükséges gépeket is beszereztek mintegy 100 millió dinár értékben. A Szabadkai Közkórházban jelenleg 197 szakorvos, 19 más szakirányú egyetemet végzett dolgozó, 728 ápoló és 216 nem egészségügyi végzettséggel rendelkező alkalmazott dolgozik, a foglalkoztatottak összlétszáma közel 1160 fő. A kórházhoz csaknem 200 ezer ember tartozik az észak-bácskai körzetből.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..