home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
15 ezren az afrikai vadonban Szegeden
2015.12.22.
LXX. évf. 50. szám
15 ezren az afrikai vadonban Szegeden

Nagy sikernek örvend a szegedi Afrika-kiállítás: a Móra Ferenc Múzeum „Csak a jó meleg Afrika!” című időszaki tárlatát nyár óta 15 ezren látták. A Kultúrpalota a kerek szám apropóján meghosszabbítja a kiállítást, mely 2016. március 15-ig lesz látogatható.

Családok és iskolás csoportok kedvence lett az afrikai vadon Szegeden. A Móra Ferenc Múzeum „Csak a jó meleg Afrika!” című időszaki kiállítását a megnyitás óta 15 ezren látták. A siker apropóján a közgyűjtemény egyeztetéseket folytatott a szatmárnémeti múzeummal, ahonnan a kollekció legnagyobb része érkezett. A tárgyalásokat siker koronázta: a kiállítást 2016. március 15-ig hosszabbította meg a Móra Ferenc Múzeum.

A kiállítás az afrikai szavannák titokzatos világát idézi meg, ahol a fűcsomók közül elefánt, zsiráf, zebra, oroszlán leskelődik, a vízparton krokodil tanyázik, a dús lombú esőerdő fái közül pedig újabb nagyvadak figyelnek. A látogatók maszáj házba térhetnek be, a gyermekeket szurikátabujkáló, afrikai játékok és sok-sok izgalmas feladvány várja.

A Móra Ferenc Múzeum és szegedi kiállítóhelyei december 23-tól egy hónapos téli szünetre vonulnak, de január 22-től ismét várják az érdeklődőket. A látogatók a meghosszabbított Afrika-kiállítás mellett szintén láthatják a nagy sikerű kis herceg-tárlatot 2016-ban is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..