’56-os emlékműsor és koszorúzás Muzslyán

’56-os emlékműsor és koszorúzás Muzslyán

A Muzslai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület szervezésében a muzslyai közösség október 23-án emlékezett meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 62. évfordulójáról.

A Szűz Mária Szent Neve-templom melletti emlékparkban 2014-ben felállított ’56-os emléktáblánál koszorút helyezett el Magyarország nevében Czikajló Gergely, a szabadkai főkonzulátus konzulja, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT), a Muzslai Petőfi Sándor MME, a RÉMUSZ — Hagyományápolók Egyesülete, a VMSZ helyi szervezete és a helyi közösség tanácsa.

Ezután szentmisét szolgáltattak a forradalom és a szabadságharc hőseiért, majd a művelődési egyesület nagytermében megrendezett alkalmi műsor keretében felléptek a helybeli Szervó Mihály Általános Iskola tanulói, az egyesület citerazenekara, vegyes kórusa és Kisbanda citerazenekara, valamint László Laura, Lázár Mónika és Kormányos Ákos szavalók.

Az emlékest előtt a muzslyai Emmausz Fiúkollégium diákjai is elhelyezték az emlékezés virágait az emlékparkban. A megemlékezést a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

35-ből 30
Nemzetpolitika
  • Hét Nap
  • 2018.11.05.
  • LXXIII. évfolyam 44. szám
Facebook

Támogatóink